Omega-3

Grönland lakói az eszkimók távolról sem ismerik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A kutatók éppen ezért el kezdték kutatni táplálkozási szokásaikat és arra jutottak, hogy táplálékaik 90%-át az Északi-tenger halai teszik ki: lazacot, makrélát és heringet esznek. E halfajták táplálékai a növényi planktonok, melyek igen nagy koncentrációban tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, vagyis a tengeri halak zsírjában is ott van ez az anyag.

omega3sziv

Az eszkimók e halak fogyasztásának köszönhetik, hogy vérükben a káros koleszterin (LDL) szintje nagyon alacsony, a hasznosé (HDL) pedig igen magas. A kutatások arra világítottak rá, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztásával 50%-kal lehet csökkenteni a szív- és érrendszer megbetegedéseinek kialakulását. Az omega-3 zsírsavak hatásának mechanizmusa többszörösen jelentős. Mindkét sav - az Omega-3 összetevői - gátolja a trombociták felszaporodását, amivel csökken a vérrögök képződésének és a szíverek elzáródásának valószínűsége,ezzel megelőzve a szívinfarktust és az agyvérzést. Csökkentik a magas vérnyomást, védve az artériákat a lerakódások képződésétől. Biztos és ellenőrzött gátat szabnak az összesített vérzsírszint növekedésének (trigliceridek).

A kutatások igazolták, hogy az omega-3 zsírsavak nagy mennyiségben való fogyasztásával megelőzhetőek a szívbetegségek, normalizálható a trigliceridszint és még a szívaritmia is kiválóan kezelhető. Az omega-3 zsírsavak a magas vérnyomás normalizálásához is hozzájárulnak és a cukorbetegek számára is ajánlott, hogy a betegség szövődményeit megelőzhessük.

Azoknál a népcsoportoknál, akik sok halat (tehát Omega-3-at) fogyasztanak, ritkán alakulnak ki rákos daganatok. Ezek a zsírok különösen hatásosak a mellrák és a vastagbélrák megelőzésében. A kagylókban levő glikozaminokkal együtt, az Omega-3 preparátum védően hat a csuklókra, gátolva a fájdalmukat, duzzadásukat és javítva a csukló mozgékonyságát. Az autoimmun betegségeknél destruktív folyamat jelentkezik, amikor az immunrendszer a saját szervezete ellen harcol. Az Omega-3 készítmény napi 3 grammos adagban mindössze három hét alatt megállítja ezeket a romboló folyamatokat.

100% Gránátalmakoncentrátum szelénnel 500ml

-40% 100% Gránátalma koncentrátum szelénnel 500ml

A Gránátalma koncentrátum kiemelkedően magas antioxidáns tartalmánál fogva, természetes védelmet nyújt a téli időszak megbetegedései ellen.

Ár: 2990 Ft
5000 Ft
Megnézem

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

-4% Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

A Q10 koenzim lényegében egy vitamin, illetve vitamin jellegű anyag, mely természetes módon megtalálható az emberi szervezetben. A készítmény kizárólag természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4290 Ft
4490 Ft
Megnézem

I-Medicalprofesszionális véroxigénmérő és pulzusmérő SPO2

-58% I-Medical professzionális véroxigénmérő és pulzusmérő SPO2

Ujjra csiptethető pulzoximéter egy nem-invazív eszköz, amelyet a felnőtt és pediátriai betegek oxigénszaturációjának (SpO2) és pulzusszámának otthoni és klinikai környezetben való mérésére fejlesztettek ki. A készüléket nem folyamatos megfigyelésre ter

Ár: 5390 Ft
12985 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!