Omega 3 zsírsavakat tartalmazó rendelése

Természetes szívvédelem

A szívvédelem alapja a helyes és egészséges életmód, ami magában foglalja az egészséges, tápanyagban gazdag táplálkozást és a rendszeres, megfelelő mozgást is. Azonban van néhány olyan gyógynövény, mellyel igencsak rá lehet erősíteni szívünk és érfalaink védelmére.

sziverrendszer

Az egyik ilyen növény a fokhagyma, mely talán az egyik legismertebb és legkutatottabb étel. Nem csak a konyhában népszerű, hanem gyógyhatásai is kiemelkedőek. egészségmegőrző hatása rendkívüli, hiszen előnyösen befolyásolja a szív- és érrendszeri rizikófaktorokat, például csökkenti a rossz koleszterin- és trigliceridszintet. Fogyasszunk hatóanyagából napi 2-5 mg-ot (allicin). A mennyiség pontos betartása (és nem utolsósorban a nyers fokhagyma fogyasztása utáni, napokig tartó kellemetlen szagok elkerülése) érdekében a legegyszerűbb, ha kivonat, illetve kapszula formájában veszed magadhoz az egészséget biztosító adagot.

A galagonya nagyanyáink szerint a szív kenyere, mert a benne lévő anyagoknak (flavonoidok, antocianidok, proantocianidok) köszönhetően erősíti a szívizmot, növelve a szív terhelhetőségét. E növénnyel megszüntethetőek a mellkasi fájdalmak, hatására csökken a vérnyomás, enyhül a szívritmuszavar.

A lenmagból kinyert, enyhén sárgás színű, kicsit kesernyés ízű olaj kevésbé felkapott, mint az olívaolaj, holott egészségtani hatásai legalább olyan fontosak – a len számít az omega-3 zsírsav egyik elsődleges forrásának. A lenmagolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, közel kilencven százaléka használható a szervezetünk számára. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, és erősen javítja a vér áramlási tulajdonságait. Kapható kapszula formájában, de nyersen fogyasztva is ugyanolyan egészséges és szívvédő.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!