Omega 3 zsírsavakat tartalmazó rendelése

Koenzim Q10

A Q10 kapszulák szedésével is bizonyítottan megelőzhetőek, illetve gyógyíthatóak a szív és érrendszeri megbetegedések. Nézzük meg pontosan, hogyan is segítenek ezek az anyagok a keringés normális működésének eléréséhez:

A Q10 részt vesz a sejtek energiatermelésében, csökkenti a vér oxidációs folyamatait, valamint javítja az érfal működését. Egy kettős - vak kutatás igazolta, hogy a Q10 szedésével csökkenthetőek az artériák falában a káros oxidációs folyamatok és ennek következtében nő az érfalak rugalmassága is. 

sziv

1975 óta számos kutatás végeztek a Q10 vérnyomáscsökkentő hatásának igazolására, 2007-ben pedig Rosenfeldt és társai az addig elvégzett 12 kutatást átvizsgálták. Mindegyik kísérlet bizonyította, hogy a Q10 fokozta az érfalak rugalmasságát. Egy friss vizsgálat a szívmegnagyobbodásban mutatta ki a Q10 védőhatását. Napi 200 mg hatására jelentősen javult a szívmunka és a terhelhetőség. Egy szintén friss vizsgálat bypass műtétben igazolta a Q10 védőhatását.

Molyneux vizsgálata rámutatott arra, hogy a vér Q10 szintje nagyban befolyásolja a halálozás bekövetkeztét: akinek ereiben magas Q10 tartalmú vér folyik, azt nem fenyegeti a halál közelsége.

Megállapították, hogy a sztatinok nem csak az vérben, de a test többi sejtjében is csökkentik a Q10 szintjét, s megzavarják az izmok energiatermelő képességét. Némely vizsgálat szerint a Q10 szedés javítja az izomfájdalmakat is.

A koenzim q10 ezenfelül javítja a férfiak spermaminőségét és mennyiségét, hrendszeres fogyasztásával szignifikánsan csökkenthető a preeklampszia kockázatát. Korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy Q10 hatására javul az aerobik edzés hatékonysága, csökken a fáradékonyság, nő a teljesítmény. A Q10 jelentősen javít azokon az izomproblémákon, amelyeket az izom mitokondriumának (energiatermelő részének) zavara okoz. Akikben egy génhiba miatt nem termelődik megfelelően a Q10, azok szintén jól hasznosítják a szájon át bevitt Q10-et.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!